Přihlášení
Registrace

Právě jsme na uvedenou adresu odeslali instrukce pro vytvoření nového hesla k účtu. Jakmile si tedy zvolíš nové heslo, budeš ho moct vyplnit i tady.

E-mail


Heslo

Nejsou vyplněna všechny údaje
Zadaný e-mail je ve špatném formátu. Zkontroluj ho prosím a zadej znovu.
Přihlášení se bohužel nepovedlo. Heslo nesedí. Pokud jsi ho zapomněl/a, můžeš si ho nechat poslat na e-mail.


Nebo se přihlas přes:
facebook
Zapomenuté heslo?

Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se.
E-mail *

Jméno *

Příjmení *

Heslo *
zobrazit vše

Nejsou vyplněna všechny údaje
Zadaný e-mail je ve špatném formátu. Zkontroluj ho prosím a zadej znovu.
Zadaný e-mail už je u nás registrovaný
Naše systémy si myslí, že jsi robot, a proto tě nepustí dál. Pokud jsi člověk, kontaktuj nás prosím a společně to vyřešíme.
Registrace se nezdařila.Kontaktuj nás prosím a společně to vyřešíme.
Zaslat heslo na e-mail


Chceš poslat na e-mail odkaz ke změně hesla?


E-mail

Nejsou vyplněna všechny údaje
Zadaný e-mail je ve špatném formátu. Zkontroluj ho prosím a zadej znovu.
Naše systémy si myslí, že jsi robot, a proto tě nepustí dál. Pokud jsi člověk, kontaktuj nás prosím a společně to vyřešíme.
Zadaný e-mail u nás není registrovaný
Zavřít okno
Poštovné už od 44 Kč

Napiš alespoň tři písmena, ať máme co hledat ;)

Nalezené sekce

Nalezené kategorie

Nalezené potisky

Nalezené zboží

Nenalezen žádný produkt podle zvolených kritérií. Zkus to trochu jinak...

Shape: Jak použít 3D efekt pro dokonalou perspektivu

vystaveno: 30.03.2016 | přečteno: 3536x | komentářů: 0 | přejít na diskusi

Zdravím. V tomto príspevku by som rád ukázal ako si občas pri tvorbe návrhu alebo grafiky pomôžem s 3D efektom. Všetky návrhy tvorím výhradne v programe Adobe Illustrator, nakoľko sa mi lepšie pracuje s vektormi, a tiež sa mi viac páčia línie a plochy, s ktorými sa dobre edituje.

Na názornú ukážku ako si pomôcť s 3D efektom som si vybral svoj návrh Wrong Apple, kde som potreboval vytvoriť iPhone v 3D a v perspektíve. Pred tým ako začneme, chcem podotknúť, že Illustrator nieje 3D program, ale dokáže pracovať s efektom, ktorý vie dať 3. rozmer nejakej ploche, ktorú vytvoríme. Práca s týmto efektom je pomerne jednoduchá. Najprv si ukážeme, ako som vytvoril 3D iPhone, potom ako sa dá dodatočne pracovať s 3D efektom.

1. Překreslení/zjednodušení objektu

Prekreslil som iPhone do jednoduchej podoby. Keď mám hotovú 2D grafiku, je dôležité aby som všetky súčasti zoskupil.

2. Aplikování 3D efektu

Zvolím Effect -> 3D -> Extrude & Bevel. Otvorí sa mi okno, kde si najprv zaškrtnem Preview, aby som priamo videl, ako s objektom otáčam. Objekt otáčam pomocou kocky v okne, kde modrá strana kocky značí predok objektu (v mojom prípade je to display iPhonu).

V možnosti Perspective nastavím požadovanú perspektívu objektu, aby iPhone vypadal viac priestorovejšie. Pomocou kocky si ešte pootočím iPhone do uhlu, ktorý sa mi najviac pozdáva a v možnosti Extrude Depth si navolím hlúbku iPhonu. Následne potvrdím OK.

3. Finální podoba

Aby som mohol ďalej s iPhonom pracovať, je dôležité expandovať efekt do kriviek. To znamená, že si označím iPhone, zvolím Object -> Expand Appearance. Po expandnutí dostanem takýto obrázok s množstvom kriviek, ktoré ani nieje pri výsledku vidno a nebudem ich potrebovať.


Preto si bielou šípkou pooznačujem len tie časti, ktoré je vidieť a budem s nimi pracovať. Označujem tak, že držím Ctrl a ľavým tlačítkom myši klikám na potrebné plochy. Keď mám všetko označené, presuniem si výsledok na bok a zvyšok, ktorý ostal odstránim. Nakoniec poohraničujem outlinom niektoré línie a pomením farby podľa potreby.

4. Další možnosti 3D efektu: Rotate a Revolve

Ďalšia možnosť, ktorú 3D efekt ponúka je Rotate. Nie je to rozšírenie objektu o tretí rozmer. Tento efekt slúži len na otáčanie 2D objektu v pomyslenom 3D priestore. Poslednou možnosťou je Revolve a hodí sa ak chceme vyhotoviť 3D objekt s využitím radiálu (jednoducho objekt, ktorý má stredovú os). Opäť zaškrtneme Preview a zvolíme či chceme nami predkreslený útvar obtočiť po jeho ľavom okraji alebo pravom.

3D efekt v Illustratori ponúka aj dodatočné možnosti ako napríklad, nasvietenie objektu, či má byť povrch objektu matný, lesklý, ... Sú to také doplnkové funkcie, ktoré osobne moc nevyužívam, ale vám sa môžu hodiť, takže neváhajte vyskúšať :)

Prohlédni si Wrong Apple od Shapea.





Diskuse k tomuto příspěvku

Podívej se také do sekce časté dotazy.

jméno:  

Požaduji odpověď Bastard.cz
Upozornit na reakce e-mailem