Přihlášení
Registrace

Právě jsme na uvedenou adresu odeslali instrukce pro vytvoření nového hesla k účtu. Jakmile si tedy zvolíš nové heslo, budeš ho moct vyplnit i tady.

E-mail


Heslo

Nejsou vyplněna všechny údaje
Zadaný e-mail je ve špatném formátu. Zkontroluj ho prosím a zadej znovu.
Přihlášení se bohužel nepovedlo. Heslo nesedí. Pokud jsi ho zapomněl/a, můžeš si ho nechat poslat na e-mail.


Nebo se přihlas přes:
facebook
Zapomenuté heslo?

Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se.
E-mail *

Jméno *

Příjmení *

Heslo *
zobrazit vše

Nejsou vyplněna všechny údaje
Zadaný e-mail je ve špatném formátu. Zkontroluj ho prosím a zadej znovu.
Zadaný e-mail už je u nás registrovaný
Naše systémy si myslí, že jsi robot, a proto tě nepustí dál. Pokud jsi člověk, kontaktuj nás prosím a společně to vyřešíme.
Registrace se nezdařila.Kontaktuj nás prosím a společně to vyřešíme.
Zaslat heslo na e-mail


Chceš poslat na e-mail odkaz ke změně hesla?


E-mail

Nejsou vyplněna všechny údaje
Zadaný e-mail je ve špatném formátu. Zkontroluj ho prosím a zadej znovu.
Naše systémy si myslí, že jsi robot, a proto tě nepustí dál. Pokud jsi člověk, kontaktuj nás prosím a společně to vyřešíme.
Zadaný e-mail u nás není registrovaný
Zavřít okno
Poštovné už od 44 Kč

Napiš alespoň tři písmena, ať máme co hledat ;)

Nalezené sekce

Nalezené kategorie

Nalezené potisky

Nalezené zboží

Nenalezen žádný produkt podle zvolených kritérií. Zkus to trochu jinak...

Přitvrzujeme proti „koumákům“

vystaveno: 12.10.2009 | přečteno: 8694x | komentářů: 28 | přejít na diskusi

V poslední době se na našich stránkách setkáváme s případy návrhů, které jsou okopírovány, obkresleny, obšlehnuty – zkrátka nejsou z hlavy toho, kdo se za autora vydává. Nabízí se otázka co s tím…?

Samozřejmě se snažíme okopírovaným návrhům předcházet, neustále zdokonalujeme procesy, díky kterým se „kopírka“ nedostane až do tisku:

  1. Při vkládání návrhů je v sekci „Pro grafiky“ jasně napsáno, že návrh nesmí být okopírovaný a vždy se musí jednat o autorův originální nápad.
  2. Tým Bastard.cz všechny návrhy zkoumá a hledá podobnost s ostatními na internetu (bohužel ani v nejmenším nemáme šanci zkontrolovat vše – tu nemá nikdo…).
  3. Návrhy jsou dlouhou dobu v otevřeném a pak i v top hodnocení, kde se k nim vyjadřujete vy – návštěvníci našich stránek a okopírovaný návrh můžete nahlásit. V tomto bodě je šance na odhalení „kopírky“ největší a děkujeme vám za spolupráci. Člověku, který odhalí v Top hodnocení kopírku, dáme tričko zdarma.
  4. Autor podepisuje licenční smlouvu, kde stvrzuje, že vytvořil dílo samostatnou tvůrčí činností a že se jedná o dílo původní.

Bohužel i přes tyto kroky se čas od času stane, že autor vědomě vloží návrh okopírovaný nebo jen sotva znatelně pozměněný. Motivací může být i zvýšená odměna za návrh v hodnotě 2000 Kč.

Osobě, která odhalí v Top hodnocení kopírku (odkáže ke konkrétnímu originálu), dáme tričko zdarma.

Protože máme zájem tisknout pouze originální autorské návrhy, budeme každou „kopírku“, která se dostane do tisku, po doprodání již vyrobeného zboží stahovat z prodeje (pro rejpaly – neplatí pro motiv Veverky a Coma, na který máme ověřenou licenční smlouvu). Zároveň bude po autorovi „kopírky“ požadováno navrácení odměny a také proplacení nákladů, jestliže nějaké v souvislosti s jeho „kopírkou“ vzniknou. Případné stížnosti a žaloby skutečných autorů budeme na základě platné licenční smlouvy směřovat na autora kopírky.

Věříme, že toto opatření pomůže k tomu, aby byly na Bastard.cz vkládány jen ty návrhy, které pocházejí z hlavy autora, který je vkládá.

Budeme rádi, jestliže se s námi podělíte o názor, jakým způsobem byste nepoctivé autory postihovali vy, či spíše jakým způsobem ještě více předcházet „kopírkám“.





Diskuse k tomuto příspěvku

Podívej se také do sekce časté dotazy.

jméno:  

Požaduji odpověď Bastard.cz
Upozornit na reakce e-mailem
profilové foto Daveeee - profil | 15.10.2009
+2
Zalezi taky na tom zda kopirovany navrh ma "pevneho" autora tedy nejaky dukaz o puvodu a zda je mozne dokazat kdo je prvnim tvurcem, protoze je mozne ze zde vystavene navrhy nekdo okopiruje a nekde zverejni. Pote na tehle strankach nekdo nahlasi kopirku...otazka jak to prokazat je...
profilové foto Bastard.cz - profil | 15.10.2009
+2
Samozřejmě, že je důležitá i doba vytvoření. Například u EvilCat je to ale prokazatelné podle datumu uploadování obrázku na deviantart.
profilové foto Daveeee - profil | 15.10.2009
+2
A tim ze vyhlasite honbu za falsifikatory se sice zbavite kopirovanych navrhu, ale za to vas zasypou hromady mailu a zprav o kopirkach ve snaze dostat tricko nebo penize... nerikam ze jedno nebo druhe reseni je lepsi...z blata do louze
profilové foto Daveeee - profil | 15.10.2009
+2
Dodatek sem napsal pred prectenim odpovedi...
profilové foto Bastard.cz - profil | 15.10.2009
+2
Vězte, že nás jistě nezasypou... Zase tolik jich nebude. Každopádně je levnější přečíst si jeden, dva e-maily denně navíc, než pak rušit výrobu a vymáhat náklady.
profilové foto Barusha - nepřihlášený/á  | 14.10.2009
+2
Do nich, do zm**ů zas***! Jsou asi úplně blbí, když ty návrhy kopírujou..Souhlasím naprosto s Bastardem.To jen zas "čecháčkům" se něco nelíbí- to jsou ti rejpalové:D..Chtěla bych vidět, jak by si oni poradili s kopírováním..ALE URČITĚ NĚJAK LÍP, že jo:D..Miluju Bastard a souhlasím se všemi opatřeními proti kopírování!;)..a vy lidi si ku*** furt neztěžujte..
profilové foto inmax - profil | 14.10.2009
+2
to chce klid, dej si prášek a jdi si lehnout
profilové foto Zdena N. - přihlášený/á  | 26.09.2010
+2
No to né tohleto :-D
Viděla bych to na prášek a ránu z milosti :-)
profilové foto knedle - přihlášený/á  | 14.10.2009
+2
na kontrolu doporucuju http://tineye.com, pokud jej uz nepouzivate
profilové foto inmax - profil | 14.10.2009
+2
fakt že jo.. evilcat to našlo jako něčího avatara na ruskym blogu :).. ale deviantart to nenašlo
profilové foto mattley - profil | 12.10.2009
+2
Taky si myslím, že dávat triko za nahlášení kopírky neni uplně nápad jako hrom...akorát tu zhoustne atmosféra...
profilové foto Bastard.cz - profil | 13.10.2009
+2
Jestli zhoustnutí atmosféry pomůže k tomu, aby se netiskly kopírky, pak říkáme - jen houšť. Pochopte, že se musíme proti kopírkám nějak bránit. Inmax to pro změnu moc hrotí - všichni snad dokážeme rozeznat kopírku (Evilcat a skunk) od nějak zpracovaného nápadu...
profilové foto inmax - profil | 12.10.2009
+2
no nevim jestli je to dobrej nápad s tou odměnou za nahlášení kopírky.. si tu teď budem skákat všichni po krku a ukazovat na toho a na toho, že kopíruje.
"vždy se musí jednat o autorův originální nápad"..takže za kopírku se považuje i stejnej nápad? to je docela blbost, bo můžu třeba odpřisáhnout, že můj návrh s nedostatkem toaleťáku ve vesmíru jsem vymyslel bez jakékoliv inspirace jinými obrázky a stejně se na netu najde plno obrázků se stejným nápadem i oním "Houstone, máme problém".. což jsem zjistil až po uploadu návrhu, před tím jsem se o to nezajímal. Jak tedy hodláte posuzovat, že je ten a ten nápad původní?
profilové foto inmax - profil | 12.10.2009
+2
což už se koukám na facebooku děje s tím bonzovaním.. takže se přiznávám, že hanebný medvídci jsou okopírovaní Hanebný pancharti a že v Im serious je postava jokera, kterýho jsem taky ukradl :)... samozřejmě se to týká i postavy spidermana z dalšího medvídkovského návrhu.. prosím o zabanování, blokaci ip adresy a ať mi vybuchne pc :)
profilové foto Bastard.cz - profil | 12.10.2009
+2
Ukažme si to na příkladu:
EvilCat a Skunk, které jsou na puntík stejné tady i na deviantartu, jsou kopírkou.

Motiv Přejetej, který není na puntík překopírovaný, není kopírkou (přesto jej již tisknout nebudeme).
profilové foto mattley - profil | 12.10.2009
+2
InMaxi, Tvoje "houstone, máme problém" je originál a je to super :))
profilové foto - profil | 13.10.2009
+2
A když někdo okopíruje nápad a překreslý tak to není považováno za kopírku co to je za logiku?
jak hodláte trestat tytyty :D
profilové foto Bastard.cz - profil | 13.10.2009
+2
Dobrý den, pokud někdo nápad překreslý, tak zřejmě nenaděláme nic, ale pokud ho překreslí a bude evidentní, že nápad nepochází z jeho hlavy, pak řešení nechte na nás. Věřte, že způsobů jak "trestat" je dost - počínaje banováním těchto "grafiků" a konče vymáháním nákladů spojených se stahováním kopírek z prodeje. Způsob vymáhání bych si s dovolením ponechal pro sebe, myslím, že to není vhodné veřejně publikovat a také věřím, že tak daleko nebudeme muset nikdy zajít. Myslím, že jsem zde jasně napsal, co je to kopírka, nepochopím, proč do toho někdo musí stále šťourat. Snad je každému jasné, proč tento článek vznikl. Ne kvůli buzeraci grafiků, ty naopak chceme podporovat. Článek vznikl hlavně pro to, aby ti skuteční grafici nemuseli soupeřit s "grafiky", kterým autorství nic neříká.

Michal Javorka
www.bastard.cz
profilové foto Rax - nepřihlášený/á | 14.10.2009
+2
Zaleží na tom jak to berete, na světě neexistuje napad který by nikdo nespracoval, ted uz se to všechno jen liší ve formě jakou to mi výtvarníci podáme
profilové foto - profil | 14.10.2009
+2
Ze zrovna vy tri se motate do diskuze, ktera se vas ale VUBEC netyka, protoze delate vlastni navrhy, to je mi zahadou. Nebo se sichrujete, protoze mate vyhlidnutej cizi napad?
profilové foto Bastard.cz - profil | 14.10.2009
+2
Mě připadá, jako bych mluvil do zdi. Nahoře jasně píšeme, že kopírka je skunk, kopírka je evilcat - je to teď už jasné? Prostě pokud je evidentní, že jde o ten samý nebo jen drobně pozměněný návrh, prohlásíme to za kopírku. Jestli máte návrhy ze své hlavy, nemusíte se přece ničeho bát. Jestli ne - sbohem.
profilové foto inmax - profil | 14.10.2009
+2
my to stále nechápeme, protože vy to stále špatně formulujete... nápady jsou z hlavy, grafika je z ruky... kopírování ruky trestáte, kopírování hlavy (tedy nápadu) netrestáte. Já mám jasno :)
profilové foto Bastard.cz - profil | 15.10.2009
+2
Okopírování grafiky můžeme potrestat (požadováním navrácení peněz za licenci či vymáháním vynaložených nákladů). S okopírovaným nápadem (a překreslenou grafikou) je to těžší s dokazováním (čili moc trestat nemůžeme). Je to již srozumitelné?
profilové foto thelastwitch - profil | 12.10.2009
+2
jeeej, tesim sa na nove triko :D
profilové foto Faulk - profil | 12.10.2009
+2
politici ve při...byl to kdysi titulek v novinach a resilo se to v poradu Dementi na prime:)
profilové foto 1št1 - nepřihlášený/á  | 12.10.2009
+2
Dostanu triko za nabonzování skunka? :-)
profilové foto Bastard.cz - profil | 12.10.2009
+2
Skunk nebyl nabonzovaný, když byl v Top hodnocení, ale až poté, co byl vyroben. Takže ne.
profilové foto ufonova - profil | 12.10.2009
+2
luxus:o)